Mi az önbizalom?

Mi az önbizalom?

Egy csoda, egy csodálatos képesség.

Bizalmat érzel önmagad iránt, mert hiszel önnön belső, veled született zseniális adottságaidban és megszerzett képességeidben.

Miket beszélek? – kérdezheted. Miféle adottságok és képességek? Hiszen annyi félelem, kétség szorít nap mint nap, hogy mit is kéne tenned, jól gondolod-e, jó lesz-e úgy, ahogy csináltad, elégedettek lesznek-e veled, elismernek-e, szeretnek-e…

Mi van, ha csodálatos lényed több, mint ez a test, amit itt látsz?

Mi van, ha sokkal több?

Mi van, ha van lelked és tudatod is, és része vagy a nagy egésznek, mely mindent tud?

Ki vagyok én valójában?
Ki vagyok én valójában?

Mi van, ha tested a „közlekedési eszközöd”, amelyben van egy intelligens vezérlő, amely elvisz mindenféle társaságba, megtapasztaltat veled különféle helyzeteket, hogy meg tudja mondani és mutatni neked, hogy milyen eredményt produkál egy gondolatod, egy érzésed? A tudatalattid pedig egy hatalmas adatbázist épít mindenről, amivel valaha is találkoztál, és arról, hogyan reagáltál arra?

Jó egy ilyen adatbázis, mert sokféle tudáshoz hozzáférhetsz, ezeket fel tudod eleveníteni, ki tudod egészíteni, hasznosítani tudod.

És rossz is lehet, ha megrekeszt gyerekkori éned szintjén. Hiszen elsődleges programozásunk itt a földön a szüleinktől, rokonainktól, tanítóinktól származik, és a gyermekek szükségleteire irányul, társadalomba való beilleszkedésében segít.

Viszont folyamatosan fejlődünk, tapasztalatokat gyűjtünk, változik körülöttünk minden, változnak a mi felelősségi köreink, amihez folyamatosan frissíteni kellene az adatbázisunkat, a keresési kritériumokat, a szabályokat stb. Azaz, fel kellene nőni!

Az önbizalom kialakulásában nagyon nagy mértékben tud segíteni a gyermeket körülvevő család.

Ha ennek a családnak a tagjai nem rendelkeznek kellő önbizalommal, akkor hogyan tudnák átadni mindazokat az alkotóelemeket, amelyekkel ők maguk sem rendelkeznek?
Sőt, nemcsak átadni nem tudják, hanem pontosan olyan módon viselkednek, gondolkodnak, beszélnek, ami folyamatosan elbátortalanítja magukat is, és gyermekeiket is!

Olyan ítélteket hangoztatnak, olyan elvárásaik vannak, amelyek csak egyre mélyebbre taszítják az embereket, köztük magukat is. Sokszor kialakul negatív hozzáállás a világhoz, keserűség, elégedetlenség, öngyűlölet és mások hibáztatása.

Ezek után, hogyan juthatsz el odáig, hogy bízol magadban?

Hogy tudod, hogy jó az, amit teszel?

És úgy és akkor jó, ahogy és amikor teszed?

Hogy nem kell elismerést, szeretetet várnod, kuncsorognod másoktól?

Ez egy hosszú, sok szálból álló, több lépcsős folyamat, de egyben nagyon felemelő, boldogító!

Belső öröm és önbizalom
Belső öröm és önbizalom

Amikor egyre figyelmesebb vagy azzal kapcsolatban, hogy

  • ki is vagy te valójában,
  • milyen a belső szépséged,
  • hol van benned elbújva a belső zseni,
  • milyen nagyszerűség rejlik benned,
  • mennyi mindenben voltál már sikeres életedben,
  • mi mindennel tudsz hozzájárulni környezeted és a világ jobbá válásához,

akkor kezded egyre jobban megismerni magadat és elismerni képességeidet, és egyre jobban érezni magad a bőrödben.

Várlak szeretettel Tatán, 2018. október 6-án, azon a workshopon, amelyiken együtt elkezdjük ezt a gyönyörűséges folyamatot! A folytatás pedig rajtad áll…

 

Fotók a Pixabayről

#tata #rezgesanimacio #workshop #onbizalom #siker #magabiztossag #identitas #önvaló #önismeret #önértékelés #család #coaching #anzsuhaz #képességek #hossklara